Hvordan få til ROP-forløp i praksis?
ROP forløp krever gjensidig forpliktende koordinering og samhandling mellom ulike etater og tjenester.
Det må utvikles konkrete planer og avtaler mellom brukeren og hjelpeapparatet der det går tydelig frem hva som er ansvaret for de forskjellige aktuelle etatene. Dette krever regelmessige møter mellom de ulike etatene og brukeren.
En etat må ha ansvar for å koordinere tjenester og påse at man følger de ulike planene og eventuelt justerer disse. Som regel er det NAV eller kommunen som har koordineringsansvar.
Hva kan KoRus Vest Bergen bistå med?
KoRus Vest har fått i oppdrag å bistå og veilede kommunen, rushelsetjenesten, psykisk helsevern og NAV i å etablere og opprettholde gode ROP-forløp i henhold til Nasjonal veileder for personer med samtidige rusmiddelproblemer og alvorlig psykisk lidelse (ROP).
KoRus driver læringsnettverk for fagpersoner som er møter ROP-pasienter i sin arbeidshverdag. I læringsnettverk møtes en fast gruppe 4 ganger i året over 2 år. Vi planlegger opprettelse av 2 nye læringsnettverk i Vestland fylke fra våren 2020, ett i Vestland sør og ett i Vestland nord. Vi kan også tilby mer spesifikk veiledning og konsultasjon ved behov.